Teatre a l’Escola Cavall Bernat de Barcelona

Es tracta d’un projecte de Teatre Comunitari – Teatre Social a una escola pública d’alta complexitat de Barcelona, realitzat d’octubre de 2017 a maig de 2018 amb el support de l’Obra Social Fundació “La Caixa”.

La població escolar presenta situacions socioeconòmiques molt diverses, amb famílies inserides al món laboral en un nivell mig-baix, d’altres amb una situació inestable, i d’altres, el gruix més elevat, es troben amb greus dificultats econòmiques per poder satisfer les seves necessitats bàsiques. És a aquestes famílies a les que se’ls ofereix un suport socioeconòmic des del centre i se les vincula als serveis socials corresponents.

Respecte a les llengües familiars, hi ha un nombre molt elevat de castellanoparlants i de sud-americans. Les famílies catalanoparlants estan poc representades. També hi ha famílies amb altres llengües maternes com ara àrab, xinès, urdú, panjabi, romanès, etc.

Les estructures familiars són diverses, ja que ens trobem des de la família tradicional, passant per les famílies monoparentals i famílies reconstituïdes.

En tot aquest panorama, el teatre és una eina molt potent per desenvolupar accions concretes, provocar canvis i fomentar transformacions.

Amb el teatre desenvolupem l'expresivitat

Amb el teatre desenvolupem la confiança

Amb el teatre desenvolupem l'expresivitat

Amb el teatre desenvolupem l’expresivitat

A la web http://www.xtec.cat/centres/a8046293/teatre.htm de l’escola diuen:

“Aquest curs, la classe de 4t estem tenint molta sort. Al començament de curs, des de Plàudite Teatre-Espai d’Arts Escèniques (una companyia de teatre que fa coses molt xules) amb el suport de l’Obra Social Fundació “La Caixa”, ens va arribar un gran regal: la possibilitat de fer un projecte de teatre junts! I evidentment vam dir que si! Ja que vam rebre aquesta gran oportunitat amb molta il·lusió i molt agraïts de poder-ho fer.”

Fotos i vídeos de l’escola: https://photos.app.goo.gl/XJwZztNBRqaKHbTk2

El teatre proporciona felicitat

El teatre proporciona felicitat

 

Deixa el teu comentari